Bublanina

Kategorie Videorecepty Obtížnost Nízká Čas přípravy 45 minut Počet porcí 16 dílků

Já vám nevím, existuje v českém pečení nějaký víc pohodový recept? Bublanina promine skoro vše a ten pocit, když na stůl nesete plný plech... Ach!

Cuketka peče s Kulinou

Recept je součástí mého pekařského speciálu Cuketka peče s Kulinou. Společně s Kulina.cz jsme pro vás připravili i pekařského rádce s produktovými tipy a doporučeními pro všechny domácí pekaře.

V receptu na bublaninu používám odměrné nádoby a nerezové odměrky od de Buyer. Hlavní roli tu ale hraje úžasný červený pekáč od Emile Henry.

Suroviny

800 g jahod (popř. další letní ovoce)
250 g polohrubé mouky
150 g cukru krystalu
125 g rozpuštěného másla
125 ml smetany
3 vejce
6 g kypřícího prášku
máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Rozpis je pro menší plech nebo pekáč o rozměrech cca 24 x 32 cm.

Postup

1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Máslo rozpusťte a nechte mírně vychladnout. Jahody očistěte a zbavte stopek (větší jahody rozkrojte). Mouku prosijte do mísy a promíchejte s kypřícím práškem a špetkou soli. Plech na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (popř. krupicí, strouhankou).

2 Vejce rozšlehejte v míse s cukrem, dokud nezesvětlají. Přidejte smetanu s moukou a opatrně rozmíchejte. Úplně na konec tenkým pramínkem zašlehejte i rozpuštěné máslo.

3 Připravené těsto vylijte na vysypaný plech. Přidejte ovoce a dejte péct do trouby asi 25 až 30 minut.

Jahodový speciál

Recept je součástí letního speciálu Cuketka dělá jahody, kde si můžete nabrat jahod plný košík. Recepty, videa a tipy na zpracování jahod. Ať žije léto!

Související

Jahodové nanuky

Sladké pečení a dezerty

Šlehačkový dort s jahodami

Sladké pečení a dezerty

Dušená rebarbora s jahodami

Sladké pečení a dezerty

Tvarohové knedlíky

Sladké pečení a dezerty

Tvaronočky

Sladké pečení a dezerty

Tvarohové obláčky

Sladké pečení a dezerty
ARCHIV

Jahodová marmeláda bez pektinu

Různé