Hledáte osvědčený recept na smetanové ovocné nanuky? Jeden takový pro vás zrovna mám. Ukazuju ho na jahodách, ale bez problémů můžete použít libovolné letní ovoce. Bude fungovat pokaždé skvěle!
Recept jsem adaptoval ze skvělé nanukové kuchařky od People's Pops. Je to jednoduchá kombinace ovocného pyré, sirupu a smetany. Směs není super těžká, ale zároveň už je pěkně plná a díky obsahu cukru a smetany neztvrdne na úplně nepřátelský nanukový šutrák.
Určitě se nenechte odradit přípravou sirupu. I s odvážením surovin je to asi na pět minut práce a určitě se to vyplatí. Na konzistenci nanuku to pak zaručeně poznáte.
500 g jahod
100 g cukru
100 ml vody
60 ml smetany (31 nebo 40 % tuku)
1 Cukr a odměřenou vodu dejte do rendlíku. Přiveďte k mírnému varu a rozmíchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte a nechte vychladnout.
2 Jahody očistěte, dejte do mixéru a rozmixujte na pyré. Pyré dejte do mísy, přidejte sirup a rozmíchejte. Poté přidejte smetanu a znovu dobře promíchejte.
3 Připravenou směsí naplňte formy na nanuky. Dejte do mrazáku a zmrazte (asi 6 hodin). Aby šly hotové nanuky vyndat, namočte je asi na 30 vteřin do horké vody. Hotovka, užívejte!
Recept je součástí letního speciálu Cuketka dělá jahody, kde si můžete nabrat jahod plný košík. Recepty, videa a tipy na zpracování jahod. Ať žije léto!